Behang verwijderen met onze tips

Op zoek naar het juiste gereedschap voor je klus?

Behang verwijderen met onze tips

  • Zijn je kids vervelend? Dan kan je ze achter het behang plakken. Maar ook als je toe bent voor het opfrissen van je woon- of slaapkamer, fleurt een nieuw behang de boel op. 
  • Maar voordat je de muur aanpakt, wil je eerst het oude behang goed verwijderen. Met onze tips heb jij binnen no-time het oude behang van de muur afgehaald. 
Bekijk hier ons assortiment
Behang verwijderen met huis-, tuin-, en keukentips

Haastige spoed is zelden goed. Maar soms ben je je behang ineens spuugzat en moet het er nú af. Je kunt dan met een plamuurmes als een gek gaan schaven over de muur, maar waarschijnlijk ben je aan het eind van de dag niet veel opgeschoten. Wij geven je graag tips hoe je behang sneller kan verwijderen. 

Behang eraf halen met een prikroller

Een prikroller is een verfroller, maar dan met scherpe naalden aan de roller. Deze naalden prikken gaatjes in het behang, zodat er lucht bij komt. Zo laat je behang gemakkelijker los. Een prikroller werkt bij behang met een gesloten structuur, zoals vinylbehang. Bij glasvezelbehang heeft een prikroller geen schijn van kans.

Behang eraf halen met warm water

Naast lucht zorgt ook vocht ervoor dat behang loslaat. Je hebt een emmer warm water, spons en grote borstel (of verfroller) nodig. Ga met de roller of spons over het behang en laat het water rustig intrekken. Hoe meer het water is ingetrokken, hoe gemakkelijker het is om het behang eraf te halen.  

Een sopje maken met afwasmiddel, biotex of zijn

Maak een mengsel met heet water en een van bovenstaande huis-, tuin-, en keukenmiddelen. Het behang laat hierdoor nog iets gemakkelijker los. Doe het op een spons of in een plantenspuit, zo breng je het gemakkelijk aan op de muur. Zelf niet doorweekt raken? Stroop een handdoek om je arm, dan loopt het water niet via je arm over je hele lichaam. 

Behang verwijderen met een behangafstomer

Het nadeel van werken met water is dat je hele kamer verandert in een subtropisch zwemparadijs. Een alternatief hierop is de behangafstomer. Die werkt super gemakkelijk: je steekt ‘m in, vult de afstomer met water en stoomt de muur met vocht zodra de afstomer op temperatuur is. De warme stoom zorgt ervoor dat het behang gemakkelijk loslaat. Zo wordt het een eitje om behang te verwijderen. Let op als je de behangafstomer gaat gebruiken op een gipsmuur: deze muren zijn dun en door het water kan de muur beschadigen. 

Huur een behangafstomer bij HeyHo

Heb je geen behangafstomer in huis maar wil je wel snel starten met het verwijderen van behang? Geen nood! Bij ons huur je gemakkelijk een behangafstomer en ander gereedschap en het wordt het de volgende dag al bij je thuisbezorgd. Geen verzendkosten, slechts 0,01 borg en je levert het gereedschap pas in zodra de klus is geklaard. Wij zijn je digitale klusmaten. En zoals klusmaten betaamt, zeuren we niet als de klus wat uitloopt. Je betaalt daarom achteraf over de huurperiode.

Zelf ontdekken hoe gemakkelijk het werkt? Huur je behangafstomer of ander gereedschap gemakkelijk bij ons.
  

 

 
Chat (rechtsonder) met onze klantenservice of neem contact op zoals jij wilt.
  • Snel reactie! Klik op het icoon
  • Facebook via Messenger 09:00 en 17:00
  • Instagram via Instagram 09:00 en 17:00
  • Twitter via Twitter 09:00 en 17:00
 
Sluiten Hey,