Bestraten

Op zoek naar het juiste gereedschap voor je klus?

Bestraten

  • Bij bestraten denk je al snel aan de asfaltwegen bij jou in de buurt, maar misschien niet gelijk om je tuin te voorzien van gemak, comfort en structuur.
  • Bestraten betekent simpelweg het aanleggen van of bedekken met beton, (bak)stenen, asfalt of andere materialen, zodat er een begaanbare ondergrond gevormd wordt. Genoeg theoretisch gezwets, laten we de praktijk induiken. 
Kies het juiste gereedschap om te bestraten
Een goede voorbereiding is het halve werk

Met nieuwe tegels steekt jouw achtertuin met kop en schouders boven de andere tuinen uit in de straat. Alleen ben je er dan nog niet. Iedere doe-het-zelver moet weten dat een goede voorbereiding het halve werk is. Van gereedschappen zoals een tegellaser tot mixer, je gaat het allemaal nodig hebben. Daarom hebben wij de juiste tools voor jou op een rijtje gezet. 

Kies het juiste gereedschap om te bestraten

Starten met bestraten

Begin met het in huis halen van een landmeter, een tegellaser, een spade en kruiwagen. Met de landmeter bij de hand weet je hoeveel oppervlakte je tuin heeft. Om de contouren goed uit te kunnen lijnen gebruik je een tegellaser. De tegellaser projecteert lijnen in hoeken van zowel 90 graden als 45 graden voor het precies en snel kunnen uitlijnen en plaatsen van jouw tegels. Om de juiste hoeveelheid grond af te kunnen graven, gebruik je de spade om het zand daarna af te voeren met de kruiwagen.

Huur een tegellaser

Het terras opvullen

Wanneer de koffiepauze erop zit, ga je verder met het opvullen van je tegels. Dit kan worden gevuld met bijvoorbeeld zand, maar ook met cement.

Het terras opvullen met zand 

Het terras opvullen met zand: het is goedkoop, geeft het terras een natuurlijke look en ook is het makkelijk aan te brengen. Zand is daarentegen minder geschikt voor bredere voegen, bij zware regen spoelt het namelijk uit. En wil je je terras niet omtoveren tot een onkruid-jungle? Dan adviseren wij je deze optie over te slaan. Kies, als je toch gaat opvullen met zand, voor een waterdoorlatende ondergrond. Het water wordt opgenomen in het zand waardoor er minder kans is op verzakking.

Het terras opvullen met cement 

Heb je te maken met bredere voegen? Kies er dan voor je terras op te vullen met cement. Cement kan namelijk niet wegspoelen en helpt je wel degelijk mee in je strijd tegen de groei van onkruid. Zorg voor een goed gestabiliseerde fundering, zoals beton. Dit voorkomt het ontstaan van scheuren en barsten in het cement.

Nadat je het cement goed gemengd hebt met een mixer, kan het cement op twee verschillende manieren worden aangebracht. Vloeibaar cement giet je in kieren gegoten en alles wat je gemorst hebt kan je gemakkelijk wegpoetsen. Heb je te maken met een poreus oppervlak of veel structuur? Gebruik dan een cement spuitzak zodat de voegen netjes opgevuld worden

Kruislijnlaser

Stel je voor: je geniet van een heerlijk drankje op je nieuwe terras. Merk je ineens op dat je een Zuid-Limburgs heuvellandschap hebt gecreëerd doordat de tegels schots en scheef staan. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Om te kunnen controleren of je terras op de gewenste manier afloopt, gebruik je een waterpas of een kruislijnlaser. Dankzij de groene laserlijnen ga je 100% nauwkeurig te werk en heb je tot vier keer betere zichtbaarheid. Je terras is kaarsrecht.

Tegelsnijder

Je terras is aangepast, de tegels liggen recht, maar jouw perfectionistische oog stoort zich nog aan die ene tegel die verder uitsteekt dan de rest. Gebruik hiervoor een tegelsnijder. De brede bodemplaat heeft een groot draagvlak voor meer stabiliteit en een betere snijkwaliteit. Zijn jouw tegels zwaarder dan enkel keramische tegels? De tegelsnijder komt met verstevigde onderdelen voor zware werkzaamheden.

Vacuüm handzuiger

Na het aanleggen van je terras wil je geen driedubbele hernia oplopen. En eerlijk is eerlijk: die tegels zijn loeizwaar. Zeker als het gaat om van die grote, betonnen exemplaren. En hoe pak je die nou eigenlijk fatsoenlijk op zonder iedere keer te vrezen voor je kantoorhandjes? Het antwoord: een handzuiger of tegeldrager. Tegels dragen en verplaatsen van A naar B was nog nooit zo gemakkelijk.

Soort machine  Toepassing Specificatie
Tegellaser

Projecteert lijnen in hoeken van zowel 90 graden als 45 graden voor precies en snel uitlijnen van muur- en vloertegels. 

Heeft een werkbereik van 20 meter, een hoek nauwkeurigheid van 0,2mm/m, IP 54 stof- en spatbescherming, ingebouwd met 3 lijnen projectie en werktemperaturen tussen -10 en 50°C.

Mixer

Is gemakkelijk en geschikt voor het mengen van cement, lijmen, etcetera. 

Geleverd met machine en machine koffer, heeft 2 snelheden, is gemaakt van lichtgewicht en duurzame materialen voor maximale betrouwbare isolatie en heeft een directe aansluiting voor mixers met M14 draad aansluiting. 

Kruislijnlaser

Zorgt voor waterpas of rechte lijnen. 

Geleverd met laser, draaihouder, plafondklem, laserrichtbord en koffer. Heeft een werk bereikbaarheid tot 15 meter, heeft werkbereik laserpunten tot max. 10 meter boven en 10 meter onder, projectie 2 lijnen/2 punten en laserdiode van de lijn is 500 - 540 nm, <10 mW

Tegelsnijder

Geschikt voor het snijden van alle soorten keramische tegels. Heb jij te maken met zwaardere werkzaamheden? De tegelsnijder komt met verstevigde onderdelen. 

De tegelsnijder heeft dubbele geleidestangen voor beter zicht op de snij- en breeklijn, heeft een zijaanslag voor repeterende rechte sneden en sneden van 45 graden, hij heeft verwisselbare snijwieltjes van Ø 6 tot 22mm, daarnaast wordt het geleverd met nog een set extra snijwieltjes en een draagkoffer. 

 
Chat (rechtsonder) met onze klantenservice of neem contact op zoals jij wilt.
  • Snel reactie! Klik op het icoon
  • Facebook via Messenger 09:00 en 17:00
  • Instagram via Instagram 09:00 en 17:00
  • Twitter via Twitter 09:00 en 17:00
 
Sluiten Hey,