Boren met het gereedschap van HeyHo

Boren moet je altijd.

  • Een plankje aan de muur ophangen of een complete kast in elkaar zetten. De boormachine is niet weg te denken uit de gemiddelde gereedschapskist en geeft jou de macht om bijna iedere klus in huis te klaren. Ga niet Russisch rouletten door een willekeurige boormachine op jouw project te zetten.
  • Zorg dat je voorbereid aan de klus start. Want kies je voor een boorhamer, accu boormachine of klopboor? HeyHo is jouw digitale klusmaat en zorgt ervoor dat jij op het eerstvolgende feestje kunt opscheppen over jouw kennis rondom de klopboor (en laat je ook nog eens de klus klaren met het juiste materiaal).


Goed boren

Kies de juiste boormachine


Met zowel een boorhamer, klopboor, accu boorhamer en accu combihamer kan je een gat maken in beton, maar je wilt niet dat je project aan de wand achteraf naar beneden klettert. Daarom hebben we je de de belangrijkste boren met toepassingen voor je op een rijtje gezet.

Al het boormateriaal

Verschillende boormachines en types

Boormachine Geschikt voor welk materiaal? Specificaties
Boorhamer Harde steensoorten, metaal en beton Ideale boorhamer voor gaten tot 16 mm, maar kan tot 26 mm in beton
Klopboormachine Beton, steen en metselwerk Een alleskunner: steen tot 16mm, hout tot 30mm, metaal tot 13mm
Diamantboormachine Geschikt voor het boren in alle steensoorten (m.u.v. beton) tot een diameter van 132mm Werk voor meer nauwkeurigheid met een centreerboor
Accu boorhamer Harde steensoorten, metaal en beton Standaard geleverd met stofafzuiging. Eenvoudig aan te sluiten op een (accu) stofzuiger.
Accu combihamer Ideale combihamer voor gaten van 4 tot 12 mm, maar kan tot 20 mm in beton. Machine wordt geleverd i.c.m. TNO-gecertificeerde stofzuiger


De boorhamer

Een kapstok aan de muur hangen die de hele wintercollectie aan jassen van het hele gezin kan dragen? Kies dan voor de boorhamer. Deze krachtpatser kan namelijk met gemak in harde steensoorten, metaal en beton boren. Deze boorhamer is ideaal voor gaten tot 16 mm, maar kan zelfs gaten boren tot 26 mm in beton. Op die manier hoef je niet bang te zijn dat je kapstok het verliest van de zwaartekracht.

De klopboor

De klopboor is de ideale klusmaat voor ieder materiaal. Beton, steen, hout en metselwerk: niets is te gek voor deze alleskunner. Waar de boorhamer een gat in de wand hamert, klopt de klopboor (zoals de naam al verraadt) z’n weg door de muur. De kracht is hierdoor minder, waardoor je de klopboor niet kan gebruiken voor zware materialen. Een houten kastje in elkaar schroeven of plankje aan de muur dat niet te zwaar belast wordt, is hiervoor prima. Deze boor is geschikt voor het boren in beton, steen tot 16mm, hout tot 30mm en metaal tot 13 mm.

"Die andere boren"

Naast deze boren bieden wij ook andere boormachines aan zoals de diamantboormachine die in ieder gesteente (met uitzondering van beton) gaten boort en de haakse- of magneetboormachine voor de lastig bereikbare plekjes in huis. Kortom: een boormachine voor iedere klus.

Opgeruimd staat netjes

(Beton)boor check, maar wat dacht je van een stofafzuigadapter? Na afloop van je klus wil je natuurlijk geen skioord nabootsen met alle stof die ronddwarrelt. Met dit verloopstuk kan je de stofzuiger aansluiten op de boor, waardoor de boel na afloop spik en span blijft.

Sluiten Hey,