Frezen

Op zoek naar het juiste gereedschap voor je klus?

Frezen

  • Frezen: mits je een fervente klusser bent, gaat er misschien niet direct een belletje rinkelen. We hebben het niet over een of andere toffe hiphop-move, maar over een verspanende techniek om metaal, steen, hout of kunststof te bewerken.
  • Een frees is een stuk snijgereedschap in de vorm van een plaat of cilindervorm. Wordt vaak gebruikt door de vakman voor de afwerking van klusprojecten of door de hobbyklusser die oog voor detail heeft. Genoeg over de theorie, door naar de praktijk. Want wij geven je de juiste klustips én tools om te frezen. 
Kies de juiste freesmachine
Kies de juiste freesmachine

Wil je leidingen wegwerken of de krullen in het hout frezen? Met een lakfrees, muurfrees, bovenfrees, lamellenfrees, kantenfrees of combinatiefrees kan je groeven of sleuven maken en randen afwerken. Maar dat betekent niet dat je iedere willekeurige frees op ieder materiaal kan zetten. Een lamellenfrees en muurfrees hebben in geen enkel opzicht overeenkomsten, dus daarom hebben we de belangrijkste frezen met hun toepassingen voor je op een rijtje gezet. 

Kies de juiste freesmachine

De muurfrees

De muurfrees, sleuvenfrees of sleuvenzaag: verschillende koosnamen voor een apparaat dat sleuven maakt in een muur of de vloer. Ideaal voor het wegwerken van kabels. Let bij het huren van de frees goed op de maximale freesdiepte- en breedte. 

De bovenfrees

Het paradepaardje onder de frezen: de bovenfrees. Perfect voor de klusser met oog voor detail. Met deze freesmachine maak je sierlijke afwerkingen in hout in bijvoorbeeld deurlijsten, keukenkastjes of een tafelblad. 

De lamellenfrees

Twee stukken hout met elkaar verbinden? Het mooiste is om dan om geen schroeven of spijkers te zien. Onzichtbare houtverbindingen zoals zwaluwstaartverbindingen, deuvels of lamello’s maak je met een lamellenfrees. 

De kantenfrees

Tijdens de afwerking van je klus wil je natuurlijk geen open eindjes. Of gesplinterde randen. Met een kantenfrees werk je randen af van je houten klusprojecten zoals stoelpoten of tafelbladen. Met deze frees kan je trouwens ook mooie, ronde vormen frezen. 

De combinatiefrees

De naam van deze frees verraadt de toepassing al: je kunt verschillende freestechnieken met deze machine uitvoeren. Door het gebruik van verschillende opzetstukken kan je zowel de bovenfrees, kantenfrees en trimmer gebruiken. Ideaal als je verschillende klussen te klaren hebt zoals het toevoegen van details aan houtwerk en het afwerken van de randen. 

De lakfrees

De lakfrees. Het buitenbeentje van de bonte familie. Dit is namelijk de enige freesmachine waarmee je geen groeven of sleuven maakt. Je haalt hiermee hardnekkige verf of lak weg. Is het tijd om de trap opnieuw in de lak te zetten? Dan wil je eerst oude resten weghalen. Dat kan met een schuurmachine, maar met een lakfrees gaat dat stukken sneller. Door de precieze diepte-instelling haal je niet per ongeluk een hap weg uit het hout tijdens het weghalen van de lak.

 
Freesmachine Toepassing Specificatie
Bovenfrees

Maak decoratieve afwerkingen met een bovenfrees in hout. Geschikt voor o.a. keukenkastjes of schilderijlijsten.

Voorzien van een nauwkeurige diepte instelling door dubbele telescoopgeleiding. Wordt geleverd met stofafzuigbuis- en bocht, parallelgeleider, kopiëring, steeksleutel, machine en machinekoffer.

Muurfrees

Geschikt om sleuven in muren en vloeren te maken, zodat je gemakkelijk kabels en leidingen wegwerkt.

Ook te gebruiken voor het aanleggen van elektrische installaties, sanitair, verwarmings- en ventilatie constructies. Wordt geleverd met een krachtige 2300 W motor.

Lamellenfrees

Geschikt om blinde houtverbindingen mee te maken, zodat er geen spijkers of schroeven te zien zijn.

De verstekaanslag precies in te stellen tussen de 10 en 70 mm en de machine heeft een aansluiting voor stofafzuiging. 

Kantenfrees

Geschikt om de randen van houten materialen netjes mee af te werken. 

De machine wordt geleverd met machinekoffer, parallelgeleider, stofzuigadapter, kopieerring, spantang 8mm, spantang 6 mm, steeksleutel 22mm en steeksleutel 13mm. 

Combinatiefrees

Een combinatie van de kanten- en bovenfrees. Onder andere geschikt voor het toevoegen van details en afwerken van randen.

Diverse frezen(sets) bij ons verkrijgbaar en voorzien van instelbaar constant toerental voor een snelle en zuivere afwerking. 

Lakfrees

Hardnekkige verfresten? Die haal je gemakkelijker weg met een lakfrees dan met een schuurmachine van hout. 

Met traploze instelling van de freesdiepte en je kunt een bouwstofzuiger aansluiten op deze machine. 

 
Chat (rechtsonder) met onze klantenservice of neem contact op zoals jij wilt.
  • Snel reactie! Klik op het icoon
  • Facebook via Messenger 09:00 en 17:00
  • Instagram via Instagram 09:00 en 17:00
  • Twitter via Twitter 09:00 en 17:00
 
Sluiten Hey,