Schilderen met de tips en tools van HeyHo

Goed schildergereedschap huren

  • Je betrekt een nieuwe woning en je hebt vrij spel op de muren. Een leuke kleur tegen de muur aan zorgt er gelijk voor dat de hele boel opfleurt. Of je dochter van acht jaar oud heeft zojuist besloten dat haar slaapkamer wel een make-over kan gebruiken en heeft haar zinnen gezet op een fluor-roze muur. En als ouder weet je dat je die discussie niet gaat winnen. Dus je geeft jezelf gewonnen en struint internet af naar verftips en juiste materialen om de kamer een make-over te geven.
  • HeyHo is jouw digitale klusmaat. En zoals een echte maat betaamt, laat die je niet in de kou staan. Daarom geven we je handige tips hoe je oude verf het beste kan verwijderen en verhuren we de juiste materialen zodat je alles in huis hebt om jouw klus te klaren. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen, is een emmertje verf te laten mengen bij de bouwmarkt en de muren te sauzen.
Huur schilder gereedschap
Verf verwijderen

Tips om te schilderen


Een kwast in de verf dippen en op de muur smeren.. hoe moeilijk kan het zijn? De handeling zelf is inderdaad niet het moeilijkste, maar je wilt graag dat het goed gebeurt. Een goede dekking, geen strepen achteraf en geen oude verfresten die met de nieuwe kleur worden vermengd. Met onze tips saus jij de muren als een oude meester.

Al het schilderspul

Maak je muur verfklaar

Bij nieuwbouwwoningen zijn de muren vaak strak, wit gestuct en direct klaar voor een laagje verf. Gooi niet meteen jouw favoriete kleurtje erop, want deze muren trekken vaak nog meer vocht op, waardoor de muren de verf opzuigen. Gebruik dus eerst voorstrijkmiddel (tot drie keer) en laat dit intrekken voordat je gaat starten aan het schilderen van je muur. De voorstrijk werk namelijk als een extra coating laag.

Je muren schuren

Ook al is je muur helemaal strak, schuur 'm toch maar even. Niet alleen helpt het om oneffenheden weg te halen, het zorgt er ook voor dat je kleine, onzichtbare krasjes maakt in je muur. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht op de muur.

Oude verf verwijderen

Misschien waren de vorige bewoners van je nieuwe woning gothics en vonden ze het een goed idee om het hele huis zwart te verven, inclusief de trap en de kozijnen. Ieder z’n eigen smaak, maar zwart is een hardnekkige kleur om overheen te verven. Met een heteluchtpistool kan je oude verf van trappen en kozijnen gemakkelijk verwijderen.

Huur het juiste gereedschap om te schilderen

Kies de juiste kwasten en rollers. Nieuwe kwasten moet je eerst over schoon papier wrijven, zodat de losse haren eraf vallen. Zonde als die in je net-gesausde muur terechtkomen.

Kwasten, rollers en een heteluchtpistool: we hebben het allemaal om te verhuren bij HeyHo. Maar denk ook aan ander gereedschap zoals bouwlampen, een compressor met verfspuit afplaktape, afdekzeil en zelfs een bouwradio om jouw klus te klaren.

Sluiten Hey,