Behang verwijderen met stoom

Behang gereedschap huren

Behang verwijderen

 • Hoe een vervelend klus toch nog leuk kan worden, wij gaan je vertellen hoe je dat doet. Ook deze klus valt of staat met de juiste voorbereiding. Dit scheelt je een hoop gedoe tijdens het stomen, maar zorgt er ook voor dat je daarna snel en makkelijk de ruimte weer opgeruimd hebt.
 • Allereerst is het goed om te weten dat je werkt met stoom en er geen chemicaliën aan te pas komen. Dus maak je geen zorgen over je gezondheid of het beschadigen van de ondergrond.
Behangafstomer huren

Het behang kan nog wat plakkerig zijn als je het met stoom van de muur verwijderd en dan kan het verstandig zijn om je vloer af te dekken met bijvoorbeeld een zeil en zet een emmer of bak klaar voor de behangresten.

Plak ook de lichtschakelaars en stopcontacten af om te voorkomen dat er lijmresten op belanden. En tot slot een dikke tip: perforeer het behang met een prikrol of behangperforator. Hierdoor kan het stoom makkelijker onder het behang kruipen en komt het er sneller van af.

Dus wat heb je nodig voor je begint:

Aan de slag!


Nu we de juiste gereedschappen hebben en de ruimte goed is voorbereid kunnen we starten met het verwijderen van het oude behang. Werk vooral niet te gehaast en gebruik onderstaande tips om zo efficiënt mogelijk de klus te klaren.

 1. Vult het apparaat met (warm) water
  Bespaar tijd en vul het apparaat alvast met warm water, zo heeft de behangafstomer minder tijd nodig om op te warmen.
 2. Zorg dat de behangafstomer stabiel staat
  Plaats de behangafstomer op een vlakke ondergrond om een defect te voorkomen. Je kan ook een houten plaat gebruiken om eronder te plaatsen.
 3. Gebruik de juiste techniek
  Zet de stoomplaat volledig en plat op het behang waardoor de stoom niet kan ontsnappen en hou dit ongeveer 10 seconden vast. Als je loslaat plaats je de stoomplaat direct op de volgende plek met je andere hand om verspilling te voorkomen. Ondertussen verwijder je het behang van de net gestoomde plek.
 4. Blijf niet te lang op één plek stomen
  Het is niet verstandig om langer dan 10 seconden op dezelfde plek te stomen, zo kan je de ondergrond beschadigen. Als het behang wat hardnekkig is sla je deze over en probeer je dit stuk op een later moment nog eens.
 5. Gebruik ook de kleine stoomplaat
  Op moeilijk bereikbare plekken, bijvoorbeeld bij stopcontacten, gebruik je de kleine stoomplaat.
 6. Werk sneller met een plamuurmes
  Zo werk je de resten net wat sneller weg en hoef je ook niet onnodig met je handen aan het warme behang te zitten.

Klop jezelf en je eventuele klusmaat op de schouder en aanschouw die mooie kale muur vol mogelijkheden. Wat denk je van een mooi nieuw behang waar de toekomstige bewoner van het huis zich op kan uitleven met onze behangafstomer? Of is het tijd om het behang in te ruilen voor een hippe muurverf? Ga ervoor!

Stuur de behangafstomer retour naar ons en gebruik de gekochte accessoires voor een hoop andere leuke klussen. Zo kan je met het plamuurmes wat kleine oneffenheden in een muur, plafond of houten kozijn verhelpen. En gebruik de tape bij je volgende schilderklus.

Sluiten Hey,