Laminaatvloer leggen met onze tips

Op zoek naar het juiste gereedschap voor je klus?

Laminaatvloer leggen met onze tips

  • Zelf een laminaatvloer leggen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het enige wat je nodig hebt is het juiste gereedschap en handige klustips. En daarvoor zit je bij ons op de goede plek. HeyHo is namelijk jouw digitale klusmaat. Wij voorzien je van het gereedschap dat jij niet in je schuur hebt liggen en geven tips waar nodig. Zo leg jij met gemak een laminaatvloer. 
  • Het gemakkelijkste is om een laminaatvloer samen met een andere persoon te leggen. Naast dat het hartstikke gezellig is, is het ook een stuk gemakkelijker. De een snijdt de planken op maat, terwijl de ander de planken neerlegt. Als beloning na de klus kan je daarna samen, aan het einde van de dag, een biertje kan opentrekken op die nieuwe vloer. 
Bekijk ons assortiment
Welke breekhamer kan ik het beste gebruiken?

Voorbereiding is het halve werk. Trommel je vrienden of familie op en bewapen je met het het juiste gereedschap. De volgende materialen heb je in ieder geval nodig bij het leggen van een laminaatvloer:

Laminaat, decoupeerzaag, hamer, laminaatsnijder, werkbank, afstandsmeter en een kruislijnlaser.

Stap 1: de oppervlakte meten van de ruimte

Bij het kopen van laminaat weet je als het goed is al hoeveel oppervlakte de ruimte is. Neem ongeveer tien procent extra, in verband met snijverlies. Je kunt ouderwets de ruimte opmeten met een rolmaat, maar dat kan foutgevoelig zijn en lastig met kleine hoekjes. Met een afstandsmeter meet je heel nauwkeurig de oppervlakte van de hele ruimte.

Laat de planken een tot twee dagen liggen in de ruimte waar je de vloer gaat leggen om op temperatuur te komen. Mocht materiaal gaan uitzetten, dan gebeurt dit voordat jouw hele kamer gemeubileerd is.

Stap 2: De eerste baan leggen van de laminaatvloer

Zodra je de planken uit de verpakking haalt, moet je goed kijken of de planken met de mes- of groefkant naar de muur moeten liggen. Je legt nu de eerste baan en start vanuit een hoek. Met afstandhouders houd je een centimeter speling van de muur, zodat 'ie nog kan uitzetten. Met een kruislijnlaser markeer je de zaaglijnen en met een laminaatsnijder snijd je de planken gemakkelijk en nauwkeurig op maat. 

Stap 3: De overige banen leggen

Neem de tijd voor die eerste baan, dit is de basis voor je laminaatvloer. Vervolgens begin je elke nieuwe baan met het afgezaagde deel van het laatste stuk van de vorige baan. Dat deel maak je niet korter dan 30 centimeter. Is dat wel het geval, zaag dan een nieuwe plank doormidden en begin daarmee. Controleer na het leggen van een baan of het laminaat goed aansluit. Een kier kan je achteraf niet meer wegwerken. 

Stap 4: Werk eventuele leidingen weg met uitsparingen

Lopen er leidingen midden door het gedeelte waar je de planken wil neerleggen? Gebruik een decoupeerzaag om uitsparingen te zagen zodat je deze netjes kunt wegwerken. 

Stap 5: Trek een lekker koud biertje open

Of frisje, net wat jij wilt. Na een dag hard werken ligt de laminaatvloer erin en kan je verder met een van je volgende klussen zoals de muur sauzen, plinten plaatsen of je kinderen achter het behang plakken.

Je gereedschap huren bij HeyHo

De kans is klein dat jij een decoupeerzaag, laminaatsnijder, afstandsmeter en kruislijnlaser in je schuur hebt liggen. En zeg nou eerlijk: hoe vaak leg je een laminaatvloer? Zonde om een flinke investering te doen voor die eenmalige klus. Daarom huur je bij HeyHo gemakkelijk je gereedschap online alsof je een pizza bestelt. Je kiest je gereedschap en laat het vanaf de volgende dag bij je bezorgen. Een einddatum kiezen is niet nodig, jij bepaalt zelf hoelang je de spullen nodig hebt. En hoe langer je ons gereedschap huurt, hoe lager de dagprijs wordt.

Is je klus af? Dan retourneer je de spullen en betaal je achteraf. Niet achteraf aansluiten in de rij, geen materiaal uit het Flintstones tijdperk en geen torenhoge borg vooraf aftikken. Gereedschap huren was nog nooit zo gemakkelijk. Huur jouw gereedschap bij ons en start morgen al met je klus.

Chat (rechtsonder) met onze klantenservice of neem contact op zoals jij wilt.
  • Snel reactie! Klik op het icoon
  • Facebook via Messenger 09:00 en 17:00
  • Instagram via Instagram 09:00 en 17:00
  • Twitter via Twitter 09:00 en 17:00
 
Sluiten Hey,