Ontstoppen

Op zoek naar het juiste gereedschap voor je klus?

Ontstoppen

  • Voor de vijfde keer die week loop je met je handontstopper de trap op. De wastafel, gootsteen of toilet op de badkamer is alwéér verstopt. En dan bedoelen we niet dat jij tot tien telt met je ogen dicht en de leidingen een verstopplaats zoeken. 
  • De leidingen zitten vol met vies en vuiligheid. Resultaat: water loopt niet meer weg uit de wasbak, een waterballet in de badkamer of de druk die wegvalt bij het doorspoelen van het toilet. 
Kies het juiste gereedschap om te ontstoppen
Hoe ontstop ik de afvoer van mijn wastafel of gootsteen?

Haren in het putje, viezigheid dat achterblijft in de wasbak of misschien heb je de verzameling aan postzegels van je partner door het toilet gespoeld. Niet zo handig. Want buiten dat je je partner wat hebt uit te leggen, zit je nu ook te kijken met verstopte leidingen. Tijd om je leidingen te ontstoppen. 

Ontstoppen met de rubberen ontstopper

De klassieke, rubberen ontstopper vind je bijna in het schoonmaakkastje van ieder huishouden. Vaak voldoende om het probleem (al dan niet tijdelijk) mee op te lossen. 

Plak het overloopgat in de wastafel dicht met tape en zorg voor een bodempje water erin. Zet de zuignap over de afvoer en druk hem helemaal in. Als de zuignap goed afsluit, pomp je de ontstoppen een paar keer op en neer. Herhaal dit een paar keer indien nodig en je ziet het water waarschijnlijk vanzelf weer weglopen. 

De afvoer schoonmaken

Helpt het niet en is de boel nog steeds verstopt? Dan kan je de sifonbeker (ook wel zwanenhals, stankafsluiter of waterslot genoemd) van je afvoer losdraaien. Zet wel eerst een emmer eronder, anders kan je verrast worden met een onaangename douche. Als de afvoer flink vastzit, kan je jouw eigen brute krachten een handje helpen door de waterpomptang erop te zetten. Plak dan eerst wat tape om de afvoer heen, zodat je ‘m niet beschadigt met de tang. Een alternatief is de zwanenhals losdraaien, hierbij draai je twee ringen los. Maak de binnenkant schoon zodat het water voor de afvoer weer vrij spel heeft. 

Ontstoppen met een ontstoppingsmachine

Is het écht feest en zit het vuil dieper in de afvoer? Dan kunnen we de tip geven om je zoon of dochter, neefje of nichtje of ander klein kinderhandje in de afvoer te stoppen, in de hoop dat zij het vuil eruit kunnen halen. Maar kinderliefhebbers dat we zijn, doen we dat niet. 

Een kindvriendelijker alternatief is je afvoer ontstoppen met een ontstoppingsmachine. Reken af met viezigheid en vuil in je afvoer met dit gereedschap. Zonde om deze ontstopper aan te schaffen voor eenmalig gebruik en de kans is klein dat je buur ‘m in de schuur heeft staan. Daarom huur je bij ons je ontstoppingsmachine alsof je een pizza bestelt. 

Eerst weten waar het probleem zich bevindt? Met een inspectiecamera met flexibele slang check je in een oogopslag je afvoerleidingen.

Gereedschap om te ontstoppen Toepassing Specificaties 
Accu ontstoppingsmachine Ontstop met je afvoerleidingen in huis tot 50 mm. Gemakkelijk afneembare trommel voorkomt vastklemmen van de spiraal, waardoor vuil in de trommel wordt opgeslagen. Geleverd met 2 stuks 2.0Ah accu's, oplader, machine en emmer. Spiraallengte van 7,6 m en spiraal diameter van 6mm.
Inspectiecamera Achterhaal waar de verstopping zit met een inspectiecamera. De kleine waterdichte camerakop en de lange flexibele slang zijn geschikt voor veelzijdige toepassingen, waaronder het checken van je afvoer.

Klaar je klus met HeyHo

Aangenaam, wij zijn HeyHo, jouw (digitale) klusmaat. Wij zijn die buurman die van alle markten thuis is wanneer het om gereedschap gaat. Alleen hoef je bij ons niet aan te bellen. Ben jij klaar om die klus te klaren en nieuwe kennis op te doen wat betreft klussen? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij hebben namelijk alle benodigde tips en tricks voor je. Lees meer over het huren van ons gereedschap of zoek direct het juiste materiaal voor jouw klus.

  

Chat (rechtsonder) met onze klantenservice of neem contact op zoals jij wilt.
  • Snel reactie! Klik op het icoon
  • Facebook via Messenger 09:00 en 17:00
  • Instagram via Instagram 09:00 en 17:00
  • Twitter via Twitter 09:00 en 17:00
Sluiten Hey,