Parketvloer leggen

Op zoek naar het juiste gereedschap voor je klus?

Parketvloer leggen

  • Een professionele parketvloer leggen? Wij geloven er heilig in dat jij dat kan. Wanneer de vloer op de juiste manier gelegd wordt, kan hij jaren meegaan. 
  • Een parketvloer is vloerbedekking die uit houten delen bestaat die in elkaar geklikt wordt. Nadat de vloer is geplaatst kun je ervoor kiezen de vloer af te werken met lak, was of olie. 
Kies het juiste gereedschap om een parketvloer te leggen
Een goede voorbereiding is het halve werk

Secuur en rustig te werk gaan met het juiste gereedschap is volgens ons zoveel belangrijker dan het hebben van jarenlange kluservaring. Wanneer je alle benodigde onderdelen in huis hebt, zul je zien dat ook jij een parketvloer eenvoudig zelf leggen kan. Leuk verhaal om indruk mee te maken op de kringverjaardag van je tante. 

Het gebruik van een ondervloer

Een parketvloer leg je op een vlakke ondergrond. Verwijder eventuele oneffenheden zoals spijkers of lijmresten. Wanneer je gebruik maakt van een tegelvloer of een betonnen vloer, raden we je aan plasticfolie te gebruiken. Dit vormt een vochtwerende laag. Niet alleen moet je vloer glad en gedroogd zijn, je wilt je buren ook niet het idee geven dat er dagelijks een raveparty in jouw woonkamer plaatsvindt. Daarom is geluidsdemping noodzakelijk. Laat je in de winkel adviseren welke ondervloer de juiste is.

Het leggen van de vloer

De allereerste rij van de parketvloer leg je met de groeven richting de muur. Daarbij begin je in een hoek. Breng met een accu lijm/-kitspuit wat lijm aan bij de uiteinden van het te volgen vloerdeel en schuif deze vloerdelen als het ware aan elkaar. Tik ze met een hamer en houten blokje aan elkaar. Is de eerste rij gelegd? Plaats dan afstandsblokjes tussen de muur en de rij waardoor de vloer verder uitzetten kan. 

Komen sommige delen niet helemaal uit? Gebruik dan een laminaatsnijder om de juiste afmetingen te kunnen realiseren. 

De finishing touch

De eerste rij van de parketvloer is gelegd. Je begint aan de volgende rij door het overgebleven gezaagde deel van de eerste rij, mits dit langer is dan 50 centimeter. Het samenvoegen van de planken gaat het makkelijkst wanneer je de volgende plank in een 30 graden hoek houdt en wanneer de uiteinden goed in de groef klikken, deze op de vloer drukt. Door met een slagblokje en hamer voorzichtig voorzichtige tikjes te geven, klikt de vloer goed in elkaar. 

Wat te doen bij obstakels?

Kom je een CV-buis of de verwarming tegen? Geen zorgen. Gebruik een decoupeerzaag om het stukje er zo precies mogelijk uit te zagen. Houd er rekening mee dat de vloer nog uitzet. Maak daarom de uitsparing zo’n 10 mm groter. Met een rozet kan je de gaten netjes afdekken. 

 

 

Toepassing

Specificaties

Accu lijm/kitspuit

Perfect voor het vullen van naden in het plafond of de muur en het doseren van lijm. 

Heeft een drukkracht van 5000 N, gewicht met een accu van 2,3kg en ingebouwde verlichting. 

Laminaatsnijder

Te gebruiken voor laminaat, gelakt parket en PVC vloeren. 

Uitgebreid getest op veiligheid, heeft een snijbreedte van 325 mm en een snijcapaciteit van 15 mm. 

Decoupeerzaag

Gemaakt voor het makkelijk kunnen zagen door dikke materialen. 

Geleverd met 2x accu, oplader, anti splinterplaat, beschermzool, stofafzuigadapter, inbussleutel, machine en machinekoffer. 

Klaar je klus met HeyHo

Aangenaam, wij zijn HeyHo, jouw (digitale) klusmaat. Wij zijn die buurman die van alle markten thuis is wanneer het om gereedschap gaat. Alleen hoef je bij ons niet aan te bellen. Ben jij klaar om die klus te klaren en nieuwe kennis op te doen wat betreft klussen? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij hebben namelijk alle benodigde tips en tricks voor je. Lees meer over het huren van ons gereedschap of zoek direct het juiste materiaal voor jouw klus.

  

Chat (rechtsonder) met onze klantenservice of neem contact op zoals jij wilt.
  • Snel reactie! Klik op het icoon
  • Facebook via Messenger 09:00 en 17:00
  • Instagram via Instagram 09:00 en 17:00
  • Twitter via Twitter 09:00 en 17:00
 
Sluiten Hey,