Plinten monteren

Op zoek naar het juiste gereedschap voor je klus?

Plinten monteren

  • De muren zijn geschilderd en de vloeren zijn gelegd. De basis staat. Het enige wat nog mist zijn de plinten. Door plinten aan te leggen, werk je je net geschilderde muur netjes af. 
  • ook al staan de plinten niet tegen de muur bij de professionele klusser, bij jou is dat wel het geval. Met een beetje hulp van HeyHo. 
Kies het juiste gereedschap om plinten te monteren
Voor je begint

Voor iedere klus geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Je hoeft geen ervaren klusser te zijn om plinten op de juiste manier te plaatsen. Wel vergt het precisiewerk en zorgvuldigheid. Maar geen zorgen, wij geloven er heilig in dat ook jij dit kan.  

Het meten van de muur

Voordat je de sterren van de hemel gaat klussen, moet je eerst je muur meten. Doe dit met bijvoorbeeld een afstandsmeter. Dit toestel is bedoeld om inzicht te krijgen in vloer- en muuroppervlaktes.

Het zagen van de plint

Is je plint te lang? Met de afkortzaag kun je gemakkelijk de te lange plint afkorten. Door het schaduwlijn-systeem wordt jouw plint voorzien van de juiste zaaglijn. 

Het aanbrengen van plinten

Het aanbrengen van de plinten kan gemakkelijk en snel. Boor om de 30 cm gaatjes door de plinten met een klopboor/schroefmachine. Deze multifunctionele machine helpt jou op weg bij jouw allround klus. Wil je de gaatjes later netjes weg laten vallen? Maak de gaatjes dan nog iets groter met een verzinkboor. Hierna houdt je de plint tegen de muur en teken je de schroefgaatjes af. Boor de pluggaten vervolgens zes millimeter diep in de muur en vul deze op met pluggen. 

Het vastlijmen van de plinten

Bij het vastlijmen van de plinten kun je voor je eigen gemak een montagekit gebruiken. Gebruik een kitspuit en breng de lijm aan in kit golfjes of hoopjes kit, waarbij je ongeveer tien cm ruimte tussen de lijmdotten of -rillen overhoudt. 

Soort machine

Toepassing

Specificaties 

Afstandsmeter 

Bedoeld voor het inzichtelijk krijgen van vloer-/muur oppervlaktes en de inhoud van vertrekken. 

Komt met afstandsmeter en etui, groot aantal functies waaronder uitzet functie en 360° hellingsdetector en heeft stof- en spatwaterbescherming. 

Afkortzaag 

Voor het afkorten of in verstek zagen van hout en andere materialen. 

Geleverd met inbussleutel, materiaalklem, machine en machinekoffer. Heeft een XPS schaduwlijn voor accurate aanduiding, is telescopisch en heeft vooringestelde vaste verstekhoeken. 

Accu klopboor/schroefmachine

Voor allround klussen, beschikt over drie functies: boren, schroeven en klopboren. 

Wordt geleverd met 2 accu’s, een snellader, machine en machinekoffer. Is energiezuinig en snel. Bijbehorende persoonlijke beschermingsmiddelen zijn erbij te huren. 

Accu lijm/kitspuit 

Perfect voor het vullen van naden of lijmen. 

Komt met 1 accu, oplader, machine, kokerhouder, worsthouder, duwstang en machinekoffer. Heeft een drukkracht van 5000 N, de accu weegt 2,3 kg en heeft ingebouwde verlichting. 

Klaar je klus met HeyHo

Aangenaam, wij zijn HeyHo, jouw (digitale) klusmaat. Wij zijn die buurman die van alle markten thuis is wanneer het om gereedschap gaat. Alleen hoef je bij ons niet aan te bellen. Ben jij klaar om die klus te klaren en nieuwe kennis op te doen wat betreft klussen? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij hebben namelijk alle benodigde tips en tricks voor je. Lees meer over het huren van ons gereedschap of zoek direct het juiste materiaal voor jouw klus.

  

Chat (rechtsonder) met onze klantenservice of neem contact op zoals jij wilt.
  • Snel reactie! Klik op het icoon
  • Facebook via Messenger 09:00 en 17:00
  • Instagram via Instagram 09:00 en 17:00
  • Twitter via Twitter 09:00 en 17:00
 
Sluiten Hey,