Tuinverlichting aanleggen

Op zoek naar het juiste gereedschap voor je klus?

Tuinverlichting aanleggen

  • In de zomer zit je met je vrienden lekker te borrelen in de tuin. Nadat de zon onder is, wil je niet in het pikdonker zitten. Een vuurkorf aanslingeren is gezellig, maar je wilt niet al het hout ter grootte van het amazonegebied opstoken. 
  • Leg daarom tuinverlichting aan in je tuin. Wij geven je handige tips en vertellen welk gereedschap je nodig hebt. 
Kies het juiste gereedschap om tuinverlichting aan te leggen
Een goede voorbereiding is het halve werk

Secuur en rustig te werk gaan met het juiste gereedschap is volgens ons zoveel belangrijker dan het hebben van jarenlange kluservaring. Wanneer je alle benodigde onderdelen in huis hebt, zul je zien dat ook jij een parketvloer eenvoudig zelf leggen kan. Leuk verhaal om indruk mee te maken op de kringverjaardag van je tante. 

Tip 1: Kies voor laagspanning of netspanning

Gaat het om een paar kleine lichten of ben je van plan om ‘Glow Eindhoven’ na te bootsen in je achtertuin? In dat laatste geval kan je misschien beter een ervaren klusser inschakelen als jouw enige kluservaring een plankje ophangen is. In het eerste geval kan je het beste gebruik maken van verlichting op laagspanning.

Je gebruikt dan 12 of 24 volt spanning in plaats van 220 volt. Een stuk veiliger en ook gemakkelijker. Zorg dat je verlichting in huis haalt dat werkt op laagspanning.

Tip 2: Sluit je elektriciteit af

Pak je het liever groter aan? Je wilt jezelf niet elektrocuteren of in het beste geval met een nieuwe, stekelige coupe de klus klaren. Zorg daarom dat je altijd eerst de elektriciteit afsluit voordat je je tuinverlichting gaat aansluiten op netspanning. Niet alleen veiliger, maar je zorgt er ook voor dat er geen kortsluiting ontstaat. 

Tip 3: Zorg voor het juiste gereedschap

Gebruik je verlichting met laagspanning? Dan heb je waarschijnlijk alleen een boormachine, meetmateriaal, wat schroeven en plugs nodig. Verlichting leg je niet dagelijks aan in je tuin en daarom is het slim om dit materiaal te huren. Zonde om voor die ene klus meetmateriaal en een boormachine aan te schaffen. 

Maak je gebruik van netspanning? Dan moeten kabels worden ingegraven, geïsoleerd en beveiligd worden. Zodra de kabels zijn aangesloten en de elektriciteit weer wordt ingeschakeld is je project geslaagd. Dan heb je ten minste verschillende kabels, bevestigingsmateriaal, een elektrabuis, landmeter, schep, boormachine, striptang en lasklemmen nodig. Deze materialen huur bij HeyHo alsof je ‘n pizza bestelt. 

Klaar je klus met HeyHo

Hey! Wij zijn HeyHo, jouw (digitale) klusmaat. Die vriend die z’n schuur vol heeft liggen met het juiste gereedschap voor iedere klus. Je kunt bij ons per klus het juiste gereedschap uitzoeken. En heb je twee linkerhanden of wil je jouw kennis en kunde laten bevestigen? Dan hebben we handige klustips voor je. Lees meer over gemakkelijk gereedschap huren of zoek meteen het juiste materiaal uit per klus.

  

 

 
Chat (rechtsonder) met onze klantenservice of neem contact op zoals jij wilt.
  • Snel reactie! Klik op het icoon
  • Facebook via Messenger 09:00 en 17:00
  • Instagram via Instagram 09:00 en 17:00
  • Twitter via Twitter 09:00 en 17:00
 
Sluiten Hey,