HeyHo ⬣ Hulp en antwoord over gereedschap huren

Huren, hoe?

Hoe lang moet ik een product minimaal huren?

Je huurt bij ons een product voor minimaal 24 uur. Vandaar dat je deze eerste dag ook alvast op voorhand betaalt. De gemiddelde dagprijs wordt elke dag lager, dus hoe langer je huurt, hoe voordeliger je uit bent! Het bedrag dat je hebt betaald voor de eerste huurdag wordt uiteindelijk afgetrokken van de eindfactuur. 

Kan ik een product vooraf reserveren?

Ja zeker, dat kan. Ga je volgend weekend verhuizen, en weet je nu al dat je dan een boormachine nodig hebt? Reserveer de boormachine dan nu alvast, zodat we deze voor je apart kunnen leggen en jij zeker weet dat je je nieuwe kapstok direct kunt ophangen.

Waarom kan ik niet meer dan 30 dagen vooraf reserveren?

Je kunt bij ons je product vooraf reserveren, en dat is natuurlijk super handig omdat je er op deze manier altijd zeker van bent dat je het product hebt op het moment dat je het nodig hebt. Er is één maar: wij hebben meerdere klusmaten, en vinden het belangrijk om ze allemaal te kunnen helpen! Daarom hebben wij bedacht dat je maximaal 30 dagen vooraf kunt reserveren. Wel zo eerlijk voor de andere klussers.

Voor mijn klus heb ik een product nodig dat jullie niet aanbieden. Wat kan ik doen?

Wij zijn jouw klusmaten en willen je maar al te graag helpen. Geef je verzoekje door via de chat rechtsonder, een mailtje of een appje, en wij zullen kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Ik heb een bestelling geplaatst, maar ik heb geen orderbevestiging ontvangen. Wat nu?

Wanneer je een bestelling geplaatst hebt, ontvang je direct een orderbevestiging. Zie je de mail niet? Dan kun je het beste eerst even je spambox checken. Zit de mail daar ook niet in? Dan is er waarschijnlijk is iets misgegaan, sorry! Je kunt het beste even contact met ons opnemen via de chat rechtsonder, een mailtje of een appje, dan kijken we met je mee.

Ik wil mijn bestelling wijzigen. Kan dat?

Je bestelling wijzigen kan in principe tot 48 uur vóór het moment dat wij je order verzenden. Heb je je bestelling geplaatst voor de volgende dag, of is de verzending om een andere reden al binnen 48 uur? Neem dan toch even contact met ons op, we proberen altijd zo goed mogelijk met je mee te denken.

Ik wil mijn bestelling annuleren. Kan dat?

Oeps! Je hebt iets besteld wat je niet meer nodig hebt. Hopelijk kunnen we je snel helpen met een nieuwe klus. Er zijn verschillende opties wanneer je je bestelling wil annuleren:


... je hebt de verzendbevestigingsmail nog niet ontvangen: ja, je kunt je bestelling nog annuleren. Dit kun je doen in je account. De betaling van de eerste huurdag zal worden teruggestort.

... je hebt de verzendbevestigingsmail al wel ontvangen: nee, je bestelling is al onderweg en je kunt deze dus helaas niet meer annuleren. Je kunt deze het beste weigeren aan de deur. Heb je de besteling al in ontvangst genomen, dan kun je deze het beste direct afmelden en retourneren zodat je alleen huurdag 1 betaalt en dus geen extra factuur meer krijgt.

Over betalen

Wanneer moet ik betalen?

Bij ons betaal je geen borg. We vertrouwen jou als vriend! Omdat je minimaal één dag huurt, betaal je deze dag wél alvast tijdens het plaatsen van je order. Daarna ontvang je elke 7 dagen een factuur. Uiteraard wordt het bedrag voor de eerste huurdag, dat je vooruitbetaalt hebt, hier van afgetrokken. 

Welke betaalmethoden heb ik?

Het is bij ons mogelijk om te betalen met iDeal, Incasso en Sofort Banking. Dit gebeurt nooit vooraf bij huurproducten: wij vertrouwen je.

Over bezorging

Kan ik mijn bestelling ook ophalen?

Nee, dit is niet mogelijk. Bij ons gaat alles digitaal én snel. Thuisbezorging is gratis, dus waarom zou je zelf moeite doen?

Ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen. Wat moet ik doen?

Vervelend dat je de bestelling nog niet ontvangen hebt! Er zijn verschillende opties:


... je hebt de verzendbevestigingsmail nog niet ontvangen: je bestelling is helaas waarschijnlijk nog niet onderweg. Normaalgesproken moet je deze mail altijd uiterlijk op de dag dat je je bestelling verwacht, ontvangen. Is dat niet het geval? Er is misschien iets misgegaan, dus neem even contact met ons op.

... je hebt de verzendbevestigingsmail al wel ontvangen: in deze mail vind je een Track & Trace code. Hiermee kun je opzoeken wanneer je de bestelling zult ontvangen. Duurt het langer dan verwacht, of zie je iets anders geks? Neem even contact met ons op, dan kijken we met je mee.

 

Contact opnemen doe je via de chat rechtsonder of door ons een mailtje of appje te sturen.

Kan ik een tijdvak kiezen voor de bezorging van mijn bestelling?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Op het moment dat de bestelling ons magazijn verlaat, neemt DHL het van ons over. Op het tijdstip dat de bestelling bezorgd wordt, hebben wij dus geen invloed. Je krijgt van DHL een mail waarin zij het verwachte tijdvak van levering aangeven; komt dit niet goed uit? Dan kun je via deze mail aangeven dat je de bestelling liever op een ander tijdstip of bijvoorbeeld bij een pakketpunt wil laten bezorgen.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Wanneer je je bestelling op werkdagen vóór 16:59u plaatst, zal deze normaalgesproken de volgende dag geleverd worden door DHL. Er zijn natuurlijk altijd kanttekeningen: wanneer het bijvoorbeeld uitzonderlijk druk is bij DHL, kan het een dagje langer duren.

Ik wil in de ochtend beginnen met mijn klus. Wat kan ik het beste doen?

Wanneer je een bestelling bij ons plaatst, kun je er het beste vanuit gaan dat DHL deze in de middag op de gewenste dag levert. Wil je je klus 's ochtends vroeg al starten? Kies dan voor levering één dag vooraf. De bezorgdag is altijd gratis.

Wanneer bezorgen jullie?

Wij bezorgen op de dag dat je aangeeft dat je wil hebben. In Tilburg kan dat vandaag zijn, in andere steden, dorpen en gehuchten is dat altijd een dag later. Daar is DHL in de lead en zij vertellen je in de ochtend in welk tijdvak ze bezorgen.

Wat kost bezorgen bij jullie?

In principe is de bezorging gratis, in het meest extreme geval moeten wij ook extra kosten maken, maar daar nemen we dan contact over op.

Waarom komt mijn bestelling een dag te vroeg?

Dan hebben wij de bestelling een dag eerder verzonden om vertraging door drukte bij de vervoerder te voorkomen. Je betaalt natuurlijk niets extra als je het pakket een dag te vroeg ontvangt, maar zo kun je in ieder geval op tijd starten met je klus!

Over retouren

Ik heb de tiewrap, die nodig is om de doos te sluiten om het materiaal te retourneren, niet meer. Wat moet ik nu doen?

Het is belangrijk dat de doos goed gesloten wordt, zodat jij in ieder geval nooit de schuld kunt krijgen wanneer het product niet meer in de doos zit bij aankomst in ons magazijn. Better safe than sorry: ga op zoek naar een nieuwe tiewrap!

Ik wil de doos naar een DHL punt brengen, maar ik weet niet waar het dichtstbijzijnde punt is. Waar kan ik dit zien?

Ga naar deze site. Hier kun je je postcode of adres invullen. Onder 'Verfijn zoekopdracht' kun je filteren op 'Versturen' en op bijvoorbeeld de openingstijden. Nu vind je alle mogelijke locaties bij jou in de buurt. Wil je je pakket op zondag retourneren? Ook dit is vaak gewoon mogelijk, bijvoorbeeld bij supermarkten! 

Mijn pakket wordt niet aangenomen door het pakketpunt omdat de doos te groot is. Wat moet ik doen?

De grootte van al onze dozen is toegestaan bij alle pakketpunten. De baliemedewerker is er misschien niet zo blij mee, maar zal de doos toch van je moeten aannemen. Probeer het eens met een lieve glimlach!

Kan ik een gekocht product retourneren?

Heb je een product gekocht, maar heb je het toch niet nodig? Ja, retourneren is mogelijk, als de verpakking nog gesloten en de inhoud ongebruikt is. Er zijn twee opties:

...wil je het gekochte product tegelijk met het huurproduct retourneren? Volg dan het retourneerproces van het gehuurde gereedschap. Stuur dus alles gezamenlijk terug, in de bak waarin je de artikelen van ons ontvangen hebt.

...wil je het gekochte product eerder of later dan het huurproduct retourneren? De bak die je van ons ontvangen hebt, heb je natuurlijk nodig om het huurproduct te retourneren. Daarom ga je op zoek naar een doosje dat stevig genoeg is om het gekochte product te retourneren. Eenmaal aangekomen bij het pakketpunt kun je de retourcode gebruiken welke je van ons hebt ontvangen in de Track & Trace mail: deze is namelijk meerdere malen te gebruiken.

In beide gevallen storten wij je geld binnen één week na ontvangst van het product in ons magazijn terug.

Hoe meld ik het materiaal af?

Ga naar www.retourneren.nl/heyho en vul het retourformulier in. Als je alle stappen hebt doorlopen krijg je direct een retourlabel, barcode of QR-code waarmee je kosteloos het pakket retour in kan leveren bij een DHL-, PostNL- of Homerr-pakketpunt.

Moet ik betalen om de bestelling te retourneren?

Nee, het retour sturen van de bestelling is geheel kosteloos en doe je eenvoudig via www.retourneren.nl/heyho. Dit is natuurlijk wel onder voorbehoud van eventuele kosten voor reparatie of schoonmaak als het product niet intact wordt geretourneerd.

Kan ik het pakket ook retour sturen via PostNL?

Uiteraard! Als je het retourformulier hebt ingevuld via www.retourneren.nl/heyho krijg je de mogelijkheid om te kiezen voor DHL, PostNL en Homerr. Whatever floats your boat!

Komen jullie het apparaat bij mij thuis ophalen als ik klaar ben?

Nee, dat is niet mogelijk. We hebben dankzij PostNL, DHL en Homerr bijna op iedere hoek van de straat een geschikt inleverpunt. En dat is geheel gratis!

Klusvragen

Wat gebeurt er als mijn gereedschap stuk gaat?

Oei! Dat is minder goed nieuws. Afhankelijk van de reden kunnen er verschillende acties plaatsvinden. We leggen deze hier kort uit, maar er zijn altijd uitzonderingen, lees hierover meer in onze voorwaarden. Controleer altijd direct na ontvangst of je apparaat werkt. Werkt het niet? Meld het zo snel mogelijk! Wij gaan op zoek naar een passende oplossing. Gaat het apparaat tijdens de klus kapot, retourneer het dan en wij zullen onderzoeken wat de oorzaak is. Is het apparaat kapot omdat je het niet op de juiste manier hebt gebruikt? Dan ben je ons een nader te bepalen waarde verschuldigd, vaak de nieuwwaarde of dagwaarde van het product.

Ik heb een product gehuurd waar een accu in zit. Is deze volledig opgeladen?

Nee, helaas kunnen wij niet garanderen dat de accu altijd volledig opgeladen is. Daarom raden we je aan om, bij ontvangst van je materiaal, de accu voor de zekerheid direct aan de meegeleverde oplader te leggen. Ook zullen wij altijd een extra accu leveren.

Ik heb een product gehuurd maar er zit geen handleiding bij. Waar kan ik deze vinden?

Dacht je even dat je hond de handleiding heeft opgegeten zonder dat je het doorhad? Geen zorgen, dat is gelukkig niet het geval! Wij dragen graag een steentje bij aan de natuur en vinden het niet verantwoord om een hele boom te verspillen aan het printen van een handleiding. Het is natuurlijk wel belangrijk dat het product op de juiste manier wordt gebruikt: de handleiding kun je downloaden op de pagina waar je het product hebt besteld.

Wat is een lakfrees?

Een lakfrees is een stuk snijgereedschap in de vorm van een plaat of cilindervorm. De lakfrees is het buitenbeentje van de bonte frezen-familie. Dit is namelijk de enige freesmachine waarmee je geen groeven of sleuven maakt. Lakresten kun je verwijderen met een schuurmachine, maar met een lakfrees gaat dat stukken sneller. En door de precieze diepte-instelling haal je niet per ongeluk een hap weg uit hout als je iets te enthousiast te werk gaat. 

Hoe kun je lak- of lijmresten weghalen?

Zitten de kozijnen vol met oude lakresten? Is dat muffe, 20-jarige tapijt op je trap écht toe aan vervanging en wil je je trap een mooie, houten look geven? Met de lakfrees kweek je minder spierballen dan wanneer je handmatig te werk gaat, maar het redt mogelijk wel je huwelijk. In een paar stappen heb je alle resten met gemak verwijderd:

 1. Verwijder alle tapijt en nietjes van bijvoorbeeld je trap. 
 2. Gebruik géén afbijt om lijm te verwijderen: je lijm verandert in een dikke pasta waar de lakfrees juist meer moeite mee heeft.
 3. Als de oneffenheden eruit zijn, kun je de trap efficiënt egaal maken met de lakfrees.
 4. Draag beschermingsmateriaal: de lak en lijm vliegt je waarschijnlijk om de oren.

Wat is een steenzaag?

Met een steenzaag zaag je - zoals de naam al verraadt - natuursteen gemakkelijk en snel. Hiermee zaag je (kalkzand)steen, beton, natuursteen en keramische tegels op maat. De perfecte tool als je twee rechterhanden hebt en zelf je keukenblad, badkamertegels of ander gesteente zaagt voor je volgende klusproject. Op de steenzaagtafel staat de machine, zodat je niet je eikenhouten eettafel hoeft te gebruiken als ondergrond. Deze steen tegelzaagmachine is makkelijk te verplaatsen door de wieltjes eronder. 

Wat is een klopboormachine?

Een klopboormachine ‘klopt’ z’n weg door het materiaal heen. Daardoor kun je makkelijk door een gipswand, hout of metaal heen boren. Bij de klopboormachine van HeyHo zit een hoog én laag toerental. Daarmee kun je de klopboor ook gebruiken met schroeffunctie op het lagere toerental. 

Wat is het verschil tussen een klopboormachine en boorhamer?

De ervaren klusser kent het verschil tussen de klopboor en boorhamer (of breekhamer). Maar als je even snel een plank wilt ophangen aan de muur, is de kans groot dat je misgrijpt. De klopboor en boorhamer worden vaak met elkaar verward. 

 • De klopboormachine: boren in hout, metaal en zacht steen
 • De boorhamer: boren in harde steensoorten en beton

Ga je in een muur boren, dan is het dus afhankelijk welke boor je gebruikt. Een gipswand ga je doorgaans te lijf met de klopboormachine, maar voor dikke wanden heb je een boorhamer nodig.

Wat is een reciprozaag?

De reciprozaag is met name geschikt voor grove zaagklussen, zoals sloopwerken. De snelheid en handzaamheid zorgen dat deze materialen snel worden gezaagd. Van het zagen van houten planken of pvc pijpen tot de takken afzagen van bomen in de tuin: geen enkel probleem voor deze krachtpatser.

Welke zaag heb ik nodig?

Kies je voor de reciprozaag, decoupeerzaag, afkortzaag, cirkelzaag... of een combinatie van verschillende zagen? We kunnen uren doorzagen over dit onderwerp, maar liever lichten we kort en bondig toe welke zaag past bij welke klus:

Decoupeerzaag

Heb je een zaagklus die op de centimeter nauwkeurig aankomt? Leg de reciprozaag weg en kies voor de decoupeerzaag. Je zet ‘m bovenop de plank en door de fijne greep en het smalle zaagblad kun je makkelijk rechte lijnen én bochten zagen. Heb je verschillende zaagklussen? Met de decoupeerzaag kun je hout, plastic, gipsplaten en gelamineerd plaatmateriaal zagen, mits je het juiste zaagblad gebruikt. 

Cirkelzaag

Wil je laminaat, kozijnen of plinten op maat zagen? De cirkelzaag komt het beste tot z’n recht voor het zagen van spaanplaat, triplex, houten balken, hardhouten vloeren en vloerpanelen. De cirkelzaag is geschikt voor het zagen van hout, maar met de juiste zaagbladen kun je ook ander materiaal op maat zagen.

Afkortzaag

Moet je hout afkorten of in verstek zagen? Hiervoor gebruik je de afkortzaag. Deze zaag verzekert je van de perfecte zaaglijn door het schaduwlijnsysteem. Hier zaag je in één keer een hele stapel planken precies mee op maat. 

Muurzaag

Kan die ene kamer wel wat meer daglicht gebruiken of wil je de huidige deuropening vergroten? Met een muurzaag zaag je nauwkeurig rechte openingen in muren of betonwanden. 

Wat is een polijstmachine?

Een polijstmachine zorgt dat diepe krassen in je auto beter worden weggewerkt. Daarnaast zorgt het voor een mooie glans: als je je auto alleen wast, kun je na afloop druppels of vegen zien. De polijstschijf maakt de lak goed droog en laat je auto er weer als nieuw uitzien. Ideaal om kleine beschadigingen en krassen weg te halen of om de polijstmachine er overheen te halen voordat je je auto te koop zet. 

Waarom een polijstmachine huren?

Die ene kras of beschadiging op je auto is een doorn in het oog. Tegelijkertijd kun je wel een betere bestemming bedenken voor je zuurverdiende centen. En de hele middag op je knieën zitten met een tube tandpasta, in de hoop dat de vloeistof de kras laat verminderen (in plaats van de lak eraf laat bladderen)? Vergeet het maar. 


Een polijstmachine is wat je nodig hebt om die hardnekkige kras minder zichtbaar te maken en je auto weer die showroom-look te geven. Die trouwe vierwieler doet je namelijk al jaren dienst en zo’n waxbeurt verdient ‘ie. Maar voor die ene keer wil je geen polijstmachine kopen: je betaalt al gauw een paar honderd euro voor de aanschaf van de machine en bijbehorende accessoires. Kies er daarom voor om je polijstmachine te huren via HeyHo. 

Hoe polijst je je auto om krassen te verwijderen?

 1. Maak je auto eerst goed schoon. Ga naar een autowasstraatauto wasstraat of was ‘m zelf met autoshampoo. Droog de auto na afloop met een microvezeldoek.
 2. Voor het beste resultaat, breng je wat polijstpasta aan op de polijstmachine. Zorg dat je hiervoor de 76mm polijstspons gebruikt.
 3. Je kunt nu starten met polijsten: verspreid op een lage stand de pasta en zet ‘m langzaam harder.
 4. Wrijf ook na het polijsten de auto weer na met een microvezeldoek.
 5. Voeg wax toe aan de auto: zo wordt de laklaag beter beschermd.
 6. Zijn de krassen in de lak te diep? Gebruik de 50mm schuurzool om de lak eraf te schuren en het gedeelte weer opnieuw te voorzien van lak.

Wat is een vlechtmachine?

De elementen van je vloerverwarming of elektraleidingen moet je ergens aan vast monteren. Bijvoorbeeld aan pvc- of ijzeren buizen. Zelf deze knopen maken is een enorm tijdrovend karwei én belastend voor je polsen. Met de vlechtmachine leg jij knopen waar menig scouting-lid jaloers op is. Met slechts één enkele knip per aanknopingspunt legt de vlechtmachine een knoop in ijzer of andere materialen. 

Waarom een vlechtmachine huren?

Als je op zoek bent naar pols stabilisatie-oefeningen, kun je beter verder zoeken. Elektraleidingen of vloerverwarmingen wapenen zijn namelijk een behoorlijke aanslag op je polsen, zeker als het een grote ruimte betreft. Daarom is het slim om een hulpmiddel te gebruiken. Maar de kans is groot dat een vlechtmachine geen standaard onderdeel is van je gereedschapskist. Zonde om voor die ene klus een dure vlechtmachine te kopen. Voor een machine van kwaliteit leg je al snel rond de 1.000 euro neer. Zonde, zeker als de vlechtmachine na die ene keer in de schuur ligt te verstoffen. Kies er daarom voor om een vlechtmachine te huren vanaf 13,75 euro per dag.  


Maak je vaker gebruik van een vlechtmachine en wil je de kwaliteit testen? Huur de Makita accu vlechtmachine van HeyHo een dag en ontdek zelf de voordelen! 

Hoe vloerverwarming leggen met een vlechtmachine?

Tip 1: bepaal vooraf je legplan

Je wilt voorkomen dat de ene helft van de vloer in je kamer verwarmd is en de andere helft ijskoud aanvoelt. De helft van de verwarmingsbuizen voert de warmte af, de andere helft zorgt voor de toevoer ervan. Hou hier rekening mee voordat je start met het legplan. Met het slakkenhuispatroon zorg je ervoor dat je de warmte egaal verdeelt. 

Tip 2: wapen je buizen met stalen buizen

Je wilt niet dat door de werking van temperaturen je vloer krom trekt. Daarom is het slim om je vloerverwarming te wapenen met stalen matten. Met een vlechtmachine monteer je de buizen makkelijk aan deze matten. Zo hou je je vloer mooi en zorg je dat de warmte goed verdeeld wordt. Zonde om voor die ene klus een vlechtmachine te kopen: huur ‘m bij HeyHo.

Wat is een cirkelzaag?

Moet je lange oppervlakken zagen zoals laminaat, kozijnen of plinten en moet dat nauwkeurig gebeuren? Kies dan voor een cirkelzaag. De cirkelzaag blinkt uit als je 'm inzet voor het zagen van spaanplaat, triplex, houten balken, hardhouten vloeren en vloerpanelen. Hout werkt het beste, maar ook voor andere materialen kun je de cirkelzaag gebruiken. Let dan wel op dat je het juiste zaagblad hiervoor gebruikt.

Wat is een behangtafel?

Een behangtafel is een onmisbare tool tijdens het behangen. Je legt hierop de vellen behang, snijdt ze op maat en smeert de lijmlaag op de achterkant van de vellen. Een behangtafel laat je op de juiste hoogte de klus klaren. Door een behangtafel te gebruiken hoef je na een zware klusdag niet meteen door naar de fysiotherapeut. 

Wat is een vlakschuurmachine?

Er zijn effectievere manieren om je biceps te trainen dan de houten trap te schuren met zo’n onhandig schuurpapiertje. De vlakschuurmachine is de populairste soort onder alle schuurmachines. Deze machine heeft een vlakke zool (vandaar de naam) die een schurende beweging maakt. Vlakschuurmachines zijn het meest geschikt voor de fijnere klussen, zoals het schuren van deuren en meubels. Hoe groter de zool, hoe sneller je klus is geklaard. 

Welke schuurmachine heb ik nodig?

De accu schaafmachine, excenterschuurmachine, deltaschuurmachine of vlakschuurmachine... weet jij welke schuurmachine nodig hebt?! Logisch dat je in jungle van verschillende schuur- en schaafmachines verdwaalt. We zetten daarom graag de verschillende schuurmachines naast de vlakschuurmachine voor je uiteen:

Wand-/plafondschuurmachine

Kunnen de wanden of het plafond een goede schuurbeurt gebruiken? Je ziet jezelf al staan: bibberend op een wankel keukentrapje met de schuurmachine boven je hoofd en drie schietgebedjes dat dit goed gaat. Met een wand- of plafondschuurmachine maak je het jezelf een stuk makkelijker. Met een maximale werkhoogte van 3 meter is geen klus te gek voor deze krachtpatser.

Deltaschuurmachine

Nonchalant met een hand een oppervlak schuren, terwijl je met je andere hand je haar modelleert? Geen probleem met een deltaschuurmachine. Of je gebruikt 'm voor het doeltreffend schuren van hoeken en randen. Met de Deltaschuurmachine PRO kun je moeiteloos bovenhands schuren en door de softgrip inlegstukken ligt deze schuurmachine lekker in de hand.

(Accu) excenter schuurmachine

Met de excentrische schuurmachine roteert de zool op een andere manier, waardoor je minder de cirkelvormige markeringen ziet die sommige schuurmachines soms achterlaten. Door de ronde vorm van de zool is deze schuurmachine minder geschikt voor trappen, kozijnen en hoeken. Gebruik bij dat soort oppervlakken liever de vlakschuurmachine. Te bestellen met accu of steek ‘m in het stopcontact. 

Bandschuurmachine

De bandschuurmachine maakt gebruik van een doorlopende schuurband die om twee rollen draait. Hiermee wordt schuren een eitje, want het schaaft binnen no-time een hoop weg. Niet ideaal voor precisiewerk, want voordat je het weet is er een hap genomen uit dat antieke kastje.

Lakfrees

Het lijkt op schuren, maar dan véél sneller! Met deze lakfrees verwijder je super efficiënt verf, lak of lijm van egale houten oppervlakken.

(Accu) Schaafmachine

Een deur of raamkozijn binnen een mum van tijd glad schaven? Met de krachtige schaafmachine schaaf je zelfs houten oppervlaktes met noesten gemakkelijk glad. Te bestellen met accu of steek ‘m in het stopcontact.

Waarom een vlakschuurmachine huren?

Waarom een vlakschuurmachine huren? Omdat schuren met je blote handen blaren oplevert. Een auto lease je, je telefoon lever je na twee jaar weer in en zelfs je bed gaat weer terug naar de Zweedse budgettopper zodra het leasecontract afloopt. Dus waarom je zuurverdiende centen uitgeven aan een vlakschuurmachine die je slechts af en toe gebruikt? Bij HeyHo huur je het juiste gereedschap voor je klus - van een vlakschuurmachine tot een behangafstomer. 

Wat is een tapijtreiniger?

Een tapijtreiniger is een apparaat dat werkt met een combinatie van water en speciaal reinigingsmiddel. Het apparaat sproeit het sop dat uit het reinigingsmiddel ontstaat op het tapijt. De zuigfunctie in de machine verwijdert vervolgens het vocht samen met het vuil. 

Hoe werkt een tapijtreiniger?

De grondige reiniging ontstaat voornamelijk doordat het sop onder druk in het tapijt (of ander stoffig oppervlak) wordt gespoten. Je zou verwachten dat er door het vocht nieuwe kringvorming ontstaat. Dit wordt echter voorkomen doordat het vocht, samen met het vuil, direct wordt opgezogen door de machine.


Een voordeel van een vloerkleedreiniger is dat het sproei- extractie systeem het oppervlak na gebruik relatief droog achterlaat. Het reinigingsmiddel wordt namelijk niet op het stoffen oppervlak aangebracht, maar juist er doorheen gehaald.

Wat is het verschil tussen een tapijtreiniger en een stoomreiniger?

Dit is een vraag die we vaak krijgen bij HeyHo. Het is bij het reinigen van een tapijt niet aan te raden een stoomreiniger te gebruiken. Een tapijtreiniger is namelijk niet hetzelfde als een stoomreiniger. Een tapijtreiniger werkt met een reinigingsmiddel in combinatie met het sproei- extractie systeem. Stoomreinigers gebruik je echter zonder schoonmaakmiddel. De reinigende werking ontstaat door de hitte van stoom. Deze machine gaat zelfs kapot als je schoonmaakmiddel in het water van de stoomreiniger doet.


Een stoomreiniger kun je het beste gebruiken op harde oppervlakken. Denk hierbij aan tegels en voegen. De tapijtreiniger werkt daarentegen juist het beste op zachte stoffen oppervlakken, zoals tapijt en bekleding.

Wat is een stoomreiniger?

Een stoomreiniger weekt vuil los van harde oppervlaktes. De reiniging ontstaat door het gebruik van hete, droge stoom. De hitte van de stoom doodt verschillende micro-organismen zoals bacteriën, wat zorgt voor een optimale reiniging.


Daarnaast bereikt de stoomreiniger plekken waar je met een poetsdoekje niet bij kan. Dit zorgt ervoor dat zelfs de ‘onmogelijke’ plekken schoongemaakt worden door middel van de stoomreiniger. Een goed voorbeeld zijn de voegen van tegels in de badkamer.

Wat zijn de voordelen van een stoomreiniger?

Dit apparaat reinigt met stoom, zoals de naam het al zegt. Het water in de stoomreiniger wordt verhit totdat het kookpunt wordt bereikt. Vervolgens wordt het stoom dat hierbij vrijkomt gebruikt om vuil grondig los te weken en te verwijderen.


Schoonmaken met een goede stoomreiniger is vaak grondiger dan reinigen met water en chemische reinigingsmiddelen. Dit komt omdat door het kookpunt dat met de stoomreiniger bereikt wordt alle bacteriën doodt. Het verkiezen van een stoomreiniger boven chemische middelen is daarnaast veel beter voor het milieu. 


Kom je tijd te kort voor de lange schoonmaak sessie die jouw badkamer nodig heeft? Dan is het qua tijd ook veel voordeliger om een stoomreiniger te gebruiken. Dit gaat veel sneller omdat het minder lichamelijke inspanning vergt.

Wat is een behangafstomer?

Ga je een muur waar momenteel behang op zit schilderen of opnieuw behangen? Dan is het altijd aan te raden om oud behang eerst te verwijderen voordat je gaat opknappen. De meest efficiënte manier om dit te doen is met een behangafstomer.  Een behangafstomer weekt met behulp van stoom dat de machine uitblaast het behang van de muur af. De behangafstomer is vrij snel in gebruik waardoor deze (afhankelijk van de hoeveelheid muren) maar een korte huurperiode vereist.

Hoe werkt een behangafstomer?

Als de behangafstomer aangesloten is op stroom en gevuld is met water kun je meteen aan de slag. Je plaatst het uiteinde van de behangverwijderaar dicht tegen het stuk behang dat je los wilt weken. Na ongeveer een halve minuut kun je het behang van de muur halen met behulp van een plamuurmes (vergeet dus ook niet een plamuurmessenset toe te voegen aan je mandje).


Is je behang geverfd? Prik dan eerst een aantal gaten op verschillende plekken in het behang. Je hebt hier zelfs kant en klare ‘prikrollers’ voor. Door de gaatjes kan het water van de afstomer beter doordringen tot de lijm, zodat deze veel makkelijker loslaat.

Wat zijn de voordelen van een behangafstomer huren?

Het is een stuk effectiever om behang te strippen met een stoomapparaat dan met de hand. De grootste voordelen zijn:

 • Milieuvriendelijker dan verwijderen door middel van chemische middelen
 • Kost veel minder tijd dat het verwijderen met een spons en heet water
 • Is door de relatief korte gebruikstijd een goedkope huuroptie

Wat is een laminaatsnijder?

Ga jij een nieuwe laminaatvloer leggen in je huis? Of een ander soort vloerbedekking die uit verschillende panelen bestaat? Dan is een laminaatsnijder, ook wel laminaatknipper genoemd, de ideale uitkomst voor jou. Met de laminaatsnijder kun je jouw laminaat (of ander soort vloer) heel nauwkeurig op maat snijden.

Hoe werkt een laminaatsnijder?

Een laminaatsnijder is goed te vergelijken met een hefboom met een mes. De snijzijde van de laminaatknipper is glad en strak. Hierdoor heb je geen last van zaagsel, splinters of ander loslatend hout tijdens het snijden. Het hefboomsysteem zie je ook terug bij bijvoorbeeld papiersnijders, en je gebruikt het dan ook op eenzelfde manier. Je tekent eerst duidelijk de afmetingen van de gewenste vloer op het laminaat met een potlood. Vervolgens duw je met gemak de hefboom naar beneden.

Sluiten Hey,