Tips om je vloerverarming te leggen

Goed gereedschap huren

Vloerverwarming leggen

 • Nieuwbouwhuis gekocht of ga je een grote verbouwing aan en wil je zelf de vloerverwarming leggen? Met de tips en het gereedschap van HeyHo kom je er wel.
 • Natuurlijk hebben wij voor het leggen van vloerverwarming ook het gepaste gereedschap. Met onze accu vlechtmachine vlecht je gemakkelijk de vloerverwarmingsbuizen vast.
Accu vlechtmachine huren
 • Met deze vloerverwarmingtips kom je er!

  Hieronder wat tips en tricks die je kunt gebruiken bij het leggen van je eigen vloerverwarming. Waar moet je aan denken en wat kan HeyHo voor je betekenen bij deze klus?
 • Vloerverwarming leggen

  Vloerverwarming leggen is niet de simpelste klus die er is, dus zorg ervoor dat je van te voren goed voorbereid bent en je alles goed hebt uitgedacht.
Patroon

Een goed legplan maken

Zorg ervoor dat je begint met een goed legplan te maken. Op het legplan wordt het patroon weergeven waarin de buizen over de vloer lopen. Hiervoor zijn verschillende opties, maar we noemen hier de drie meest bekende varianten. Met het slakkenhuispatroon, welke je het vaakst ziet, krijg je een egale verdeling van de warmte over je vloer. Dit komt door de buizen voor zowel aanvoer als afvoer langs elkaar aflopen. Daarnaast heb je ook het meanderpatroon, hierbij is de verdeling van de warmte niet egaal en heb krijg je dus een warme kant en een koude kant in de kamer. Als laatste heb je nog het dubbele meanderpatroon. Deze is zoals de naam al zegt een variatie op het meanderpatroon, maar wordt de afvoer gelegd in de lussen van de aanvoer. Waardoor je dus wel weer een egale verdeling van je warmte krijgt.

Wil je wel zelf de vloerverwarming leggen, maar liever het plan over laten aan een ander? Je kunt dit namelijk ook laten doen door een installateur of specialist.

vlechten

Buizen leggen

Hiervoor zijn ook verschillende wegen die naar Rome leiden. Een veelvoorkomende werkwijze is door stalen matten neer te leggen en hierop je buizen te monteren. Het monteren van deze buizen aan de stalen ondergrond gaat gemakkelijk met onze accu vlechtmachine. Met deze vlechtmachine monteer je ook eenvoudig de stalen matten aan elkaar.

Ook koop je bij ons gemakkelijk de rollen vlechtdraad erbij en kan je dus direct aan de slag!

Accu vlechtmachine
Chat (rechtsonder) met onze klantenservice of neem contact op zoals jij wilt.
 • Snel reactie! Klik op het icoon
 • Facebook via Messenger 09:00 en 17:00
 • Instagram via Instagram 09:00 en 17:00
 • Twitter via Twitter 09:00 en 17:00
Sluiten Hey,