Breekhamer

Op zoek naar het juiste gereedschap voor je klus?

Welke breekhamer kan ik het beste gebruiken?

  • Ga je je huis flink aanpakken en de tent afbreken? Of zoek je naar een goedkope oplossing voor anger management therapie? Dan is de breekhamer jouw beste vriend. Een breekhamer is bedoeld voor sloopwerkzaamheden in huis. Of je nu een echte klusman- of vrouw bent, of het voor elkaar krijgt om de dragende muur te slopen, Hey-Ho is er voor jou.  
  • We voorzien je van handige tips als beginnende klusser en hebben een breed huurassortiment aan gereedschap voor iedere klusser. We vertellen je op deze pagina welke breekhamer je voor welke klus het beste kunt gebruiken. Morgen al een breekhamer nodig? 
Huur direct je breekhamer
Welke breekhamer kan ik het beste gebruiken?

Slopen: vaak het leukste werk van je hele klusproject. De boel afbreken zo moeilijk toch niet zijn? Toch is het slimmer jezelf te verdiepen in de verschillende breekhamers. Een tussenwand eruit hakken met een handbeitel is namelijk niet het allerbeste idee. 

Tips voor de juiste breekhamer

Als jij een echte klusser bent, dan kan je onze tips waarschijnlijk overslaan. We hoeven jou niet te vertellen hoe je het beste de boel sloopt. Als je voor de buitenwereld pretendeert dat je alles van klussen weet, maar eigenlijk geen idee hebt wat je aan het doen bent, mag je gewoon doorlezen. Als echte klusmaat oordelen we namelijk niet. En daarom geven we je graag wat over het gebruik van de breekhamers.

Tip 1: Kies je klus

Ga je een muur neerhalen of tegels afbikken? Beide klussen voer je uit met een breekhamer, maar het type hangt af van je klus. Een breekhamer maakt, in tegenstelling tot de boormachine, geen draaiende maar een ‘kloppende’ beweging. De hamer hakt zich als het ware door het materiaal heen. Maar met welke kracht dat wordt uitgevoerd, is afhankelijk van de klus. 

De kracht van breekhamers wordt uitgedrukt in Joules. Hoe hoger het aantal Joule, hoe krachtiger de breekhamer.  

50 Joule: geschikt voor verschillende sloopwerkzaamheden zoals het breken van muren en het uithakken van voegen. Ideaal voor sloopwerkzaamheden in bijvoorbeeld de keuken of badkamer. 25 Joule: geschikt om je door metsel- of tegelwerk heen te slaan. 7-10 Joule: geschikt om tegeltjes mee af te bikken. Je houdt deze kleinere breekhamer gemakkelijk onder controle.  

Tip 2: Gebruik losse beitels voor precisiewerk of als onderdeel van breekmachines

Losse beitels kan je gebruiken voor precisiewerk of als onderdeel van de breekmachines. iedere beitel heeft z’n eigen specialisme. De steenbeitel is de allrounder en geschikt voor het neerhalen van beton, metselwerk en bakstenen. De koudbeitel, ook wel koubeitel onder de kenners genoemd, is een lange, stalen beitel die wordt gebruikt voor steen en beton. Daarnaast kan je deze beitel ook gebruiken voor het weghakken van bramen aan koud staal. Daar heeft deze krachtpatser dan ook z'n naam aan te danken. De platbeitel wordt gebruikt voor het verwijderen van materialen in grotere hoeveelheden, zoals betonresten. 

Tip 3: Gebruik goed gereedschap

Een breekhamer die eruit ziet alsof ‘ie dateert uit het tijdperk van de Flintstones, daar heb je niets aan. Zorg daarom kiest voor een duurzame breekhamer. Je hoeft daarvoor niet te investeren in een duur apparaat dat je slechts een keer gebruikt, maar je kan het gemakkelijk bij ons huren. Geen aftands materiaal, maar gewoon goed spul. Bestel de juiste breekhamer en we sturen ‘m de volgende dag naar je op. Betalen doe je achteraf en terugsturen doe je wanneer jij dat wilt. Een breekhamer huren was nog nooit zo gemakkelijk. 

Opgeruimd staat netjes

Een breekhamer huur je bij ons gemakkelijk en snel met ingebouwde stofafzuiging. Op die manier verandert jouw huis niet in een complete bouwval na het ophangen van een plankje. Blijft het niet alleen bij het ophangen van een plankje, maar ga je de hele boel in huis oplappen? Lees dan meer van onze tips en huur het juiste gereedschap bij ons!

  

 

 
Chat (rechtsonder) met onze klantenservice of neem contact op zoals jij wilt.
  • Snel reactie! Klik op het icoon
  • Facebook via Messenger 09:00 en 17:00
  • Instagram via Instagram 09:00 en 17:00
  • Twitter via Twitter 09:00 en 17:00
 
Sluiten Hey,