Welke zaag moet ik gebruiken?

Op zoek naar het juiste gereedschap voor je klus?

Welke zaag kan ik het beste gebruiken?

  • Leidingen inkorten, de parketvloer op maat zagen of het uitzagen van figuren in MDF. Verschillende materialen, verschillende zagen. 
  • Afhankelijk van je klus kies je de juiste zaag. Met onze klustips vind je de juiste zaag voor jouw klus. Morgen al een zaag nodig? 
Huur 'm dan direct
Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste zaag?

Naast dat je moet weten welke zaag geschikt is voor welke toepassingen, zijn er nog andere factoren die meespelen voordat jouw zaag zich vastbijt aan het project. De meeste zagen worden geleverd met een standaard zaagblad, dat geschikt is voor bepaalde materialen. Wil je andere materialen zagen, dan is het eerst belangrijk om te bekijken welk zaagblad geschikt is voor welk materiaal. Let ook op de volgende kenmerken van het zaagblad: 

  • Veel of weinig tanden: hoe meer tanden, hoe preciezer de zaagsnede. Met minder tanden kan je sneller werken. 
  • Hoe diep je wilt zagen: dikker materiaal heeft een zaagblad nodig met een grotere diameter
  • Wel of geen sleuven: deze verminderen trillingen, zorgen voor een betere hitteregulering, vangen uitzetten van het metaal op en dempen het geluid.

De handzaag

Een goede work-out, zagen met die goede ouwe handzaag. Geschikt voor lichtere klussen zoals het zagen van dunne planken. Het nadeel van de handzaag ten opzichte van accu of elektrische zagen? Je hebt weinig controle waardoor de gezaagde rand van de plank mogelijk schever eindigt dan de toren van Pisa. Daarom raden we altijd aan een accu of elektrische zaag te kiezen. De investering ligt iets hoger, maar het klusplezier ook.

De decoupeerzaag

De decoupeerzaag gebruik je op platte oppervlakken. Te gebruiken voor bijvoorbeeld het op maat zagen van je laminaat of keukenwerkblad. Je kunt er verschillende zaagbladen op zetten, afhankelijk van het materiaal. Met een decoupeerzaag kan je ook figuren uitzagen. Bij ons kan je een accu en elektrische decoupeerzaag huren.

De cirkelzaag

In tegenstelling tot de hand- en decoupeerzaag, heeft de cirkelzaag een rond zaagblad. Deze zaag is bedoeld om panelen, plaatmateriaal en balken mee te zagen. En hoewel de naam 'cirkelzaag' anders doet denken, zaag je hier vooral rechte oppervlakken mee. We hebben een cirkelzaag met bladdiameter 190 mm en 235 mm beschikbaar voor jouw volgende klus.

De reciprozaag

De reciprozaag lijkt qua techniek op de decoupeerzaag. Het voordeel van deze zaag is dat het zaagblad in het verlengde van de zaag staat, waardoor de zaag flexibeler in gebruik is. Je kunt de zaag niet alleen gebruiken voor het zagen van houten planken of pvc pijpen, maar ook om de wildgroei aan takken in je tuin in de kiem te smoren.  

De afkortzaag

De meeste afkortzagen zijn geschikt voor het korter maken van verschillende houtsoorten. De machines werken op hoge toeren en met het standaardblad kan je daarom geen metalen zagen. Verwissel je het standaardblad met speciale zaagbladen, dan kan je ook aluminum, koper, messing, brons, pvc en andere kunststoffen zagen. 

Onze afkortzaag is voorzien van een schaduwlijnsysteem, wat je verzekert van de perfecte zaaglijn. Moet er in (dubbel) verstek gezaagd worden, dan heb je de zaagkop zo ingesteld met de vaste verstekhoeken van 15, 22.5, 30, 45 en 90 graden. Je zaagt met deze machine snel een hele stapel planken precies op maat.

De accuknabbelschaar

Wil je metaal, aluminium of blikken plaatwerk op maat knippen? Dan gebruik je de knabbelschaar. Deze schaar maakt geen bramen (dus geen vervelende, scherpe hoekjes) in het metaal doordat 'ie zich zonder problemen door plaatmateriaal beweegt.

De laminaatsnijder

De laminaatplanken voor jouw nieuwe vloer zijn geleverd. Maar de kans is klein dat alle planken in exact de juiste lengte zijn gezaagd. Voor het op maat maken van de planken gebruik je een laminaatsnijder. Een vlijmscherp mes en stevige hendel zorgen voor zeer nauwkeurige én vlotte snedes. Naast laminaat kan je bijvoorbeeld ook voorgelakt parket, vinylplaten, PVC, rubber en plinten ermee snijden.

Je zaag en andere gereedschap huren bij HeyHo

Waarom je het beste zagen bij HeyHo kan huren? Omdat zagen met een schroevendraaier niet werkt. We leasen auto’s en huren zelfs meubels bij de Zweedse meubelgigant, dus waarom niet gereedschap huren?

Voor die ene klus is het zonde om een decoupeer-, cirkel- of afkortzaag te kopen. Huur daarom je gereedschap gemakkelijk bij ons online. Vandaag gereserveerd, is morgen aan huis bezorgd. Geen lange rij in de bouwmarkt en geen torenhoge borg aftikken voor de huur ervan. Huur je gereedschap bij ons, dan profiteer je van de volgende voordelen: je hoeft niet naar de bouwmarkt te rijden om daar in de rij aan te sluiten, het gereedschap wordt gratis bij je thuisbezorgd, je betaalt slechts 0,01 cent borg, vandaag reserveren, morgen beginnen met klussen en achteraf betalen en is je project nog niet af? Dan houd je het gereedschap gewoon wat langer.

Chat (rechtsonder) met onze klantenservice of neem contact op zoals jij wilt.
  • Snel reactie! Klik op het icoon
  • Facebook via Messenger 09:00 en 17:00
  • Instagram via Instagram 09:00 en 17:00
  • Twitter via Twitter 09:00 en 17:00
 
Sluiten Hey,